Home / Tarief

Voor een consult van 1 uur wordt een tarief van € 100,00 in rekening gebracht.

Wat vergoedt mijn Zorgverzekering

Het gebruik van alternatieve geneeswijzen wordt steeds populairder. Om dit vergoed te krijgen door je zorgverzekering, kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Per zorgverzekeraar en per zorgverzekering kan deze vergoeding verschillen. Daarnaast moet je letten op de speciale voorwaarden die zorgverzekeraars stellen. Overigens wordt coaching niet vergoed door de aanvullende verzekering.
Benieuwd of uw zorgverzekering dit dekt?

Vergoeding geldt voor alle alternatieve geneeswijzen samen

Alternatieve geneeswijzen worden alleen vanuit een aanvullende zorgverzekering vergoed. Je hoeft dus geen (vrijwillig) eigen risico te betalen. De meeste verzekeraars vergoeden een maximum bedrag per dag of een maximaal percentage van de totale kosten. Ook is er meestal een maximale vergoeding per jaar. Deze vergoeding geldt vaak voor alle alternatieve geneeswijzen samen, bijvoorbeeld als je gebruikmaakt van zowel acupunctuur als homeopathie. De totale kosten worden dan bij elkaar opgeteld.

Aangesloten bij beroepsvereniging vaak nodig voor vergoeding

Een voorwaarde die zorgverzekeraars vaak stellen is dat jouw therapeut moet zijn aangesloten bij een beroepsvereniging. Ook kan een zorgverzekeraar een lijst hebben met gecontracteerde therapeuten waar je heen kan als je de behandelingen vergoed wilt krijgen. Informeer dus altijd bij jouw zorgverzekeraar of de behandelingen bij de therapeut van jouw keuze worden vergoed. Een verwijzing van de (huis)arts is voor de meeste zorgverzekeraars niet nodig.